فهرست مطالب

دانشکده علوم پزشکی نیشابور - پیاپی 2 (بهار 1393)

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 2 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • گزارش موردی
  • غلامرضا محمدی، علی کاوسی*، یسری رازیانی، علی محمد پروینیان نسب صفحه 10
    مقدمه و هدف
    عفونت موکورمایکوزیس معمولا ثانویه به تضعیف سیستم ایمنی، کتواسیدوز دیابتی، مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک، استرویید و غیره بروز می کند.
    مورد: ما در این گزارش دو بیمار موکورمایکوزیس رینوسربرال را معرفی می کنیم. هر دو بیمار دارای بیماری زمینه ای (دیابت و یا نقص سیستم ایمنی) بودند. علائم آنها بصورت سرماخوردگی و سینوزیت آغاز و همراه با درد و تورم ناحیه صورت بود. دراسمیر بافت های نکروتیک، میسلیوم های شاخه دار بدون دیواره مشاهده شد که مطرح کننده موکور بود. درمان این بیماران شامل درمان طبی با استفاده از آمفوتریسین B و نیز درمان جراحی تخلیه سینوسها انجام پذیرفت.
    نتیجه گیری
    موکورمایکوزیس رینوسربرال باید در هر بیمار دیابتی که به بیمارستان مراجعه می کند مد نظر باشد. تشخیص و درمان زودرس، درمان بیماری زمینه ای فاکتورهای بسیار مهمی هستند که در بهبود پیش آگهی بیماران موثرند.
    کلیدواژگان: موکورمایکوزیس، رینوسربرال، آمفوتریسینB، بیماری زمینه ای، دیابت
  • مقاله های پژوهشی
  • مرتضی قاسمی، رحمت الله .جدیدی*، محسن شمسی، فاطمه علیان فینی صفحه 14
    مقدمه و هدف
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیرآموزش بهداشت بر ارتقا سطح آگاهی، نگرش و احساس خطر دانشجویان در مورد پیشگیری از بروز بیماری های نوپدید انجام شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی می باشد که درآن جامعه آماری را تعداد 160دانشجو در زمینه ایدز و 156دانشجو در مورد هپاتیت تشکیل دادند، که با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب و آموزش داده شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته دو پرسشنامه ایدز و هپاتیت) یک بار قبل از آموزش و یک بار بعد از آموزش بین دانشجویان توزیع و داده های جمع آوری شده با نرم افزار 16SPSS و استفاده از آزمونهای مک نمار و ویلکسون آنالیز گردید.
    نتایج
    در این پژوهش میانگین نمرات رفتارهای پر خطر دانشجویان در برابر بیماری های نوپدید مورد مطالعه 14.5±4.2، حداکثر 33و حداقل2 بود. بین میزان آگاهی و همچنین نگرش و احساس خطر دانشجویان در مورد پیشگیری از بیماری ایدز قبل و بعد از آموزش اختلاف معنی دار بود (0/0001=P) که در این میان میزان آگاهی در مورد امکان انتقال این بیماری ها در مکانهای پر ازدحام بین دو مرحله (قبل و بعد از آموزش) اختلاف معنی دارنبود (0/12=P). بین میزان آگاهی، نگرش و احساس خطر دانشجویان در مورد پیشگیری از بیماری هپاتیت B وC قبل و بعد از آموزش اختلاف معنی داربود (0/0001=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیرآموزش در پیشگیری از ابتلا به موارد جدید بیماری های نوپدید در جوانان، فرهنگ سازی با استقرار و استمرار استفاده از فرایند آموزش الزامی است که می تواند شکاف بین اطلاعات بهداشتی و عملکردهای بهداشتی را پر نماید.
    کلیدواژگان: ایدز، هپاتیت، آموزش، بیماری نوپدید، پیشگیری
  • امیر الماسی، محسن شمسی*، بابک عشرتی، راضیه فرزام، کبری علیمرادی، لیلا رحمتی صفحه 22
    مقدمه و هدف
    در ایران بعد از بیماری های قلبی– عروقی و سوانح و حوادث، سرطان سومین علت مرگ و میر می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژیک سرطان های گوارشی (معده، مری،کولورکتال) در استان مرکزی در سالهای 1390-1385 صورت پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی به صورت تحلیلی بوده که اطلاعات آن از مرکز ثبت سرطان استان مرکزی بین سالهای 1390-1385 جمع آوری شده است می باشد. میزان بروز انواع سرطان ها بر اساس ساختار سنی جهان تطبیق یافت و میزان بروز اختصاصی سنی محاسبه گردیده است.
    نتایج
    بیشترین آمار مربوط به ابتلا سرطانهای گوارشی در مطالعه انجام شده مربوط به سرطان معده با 642 نفر (51/2%)، که بعد از آن به ترتیب سرطان کولورکتال 444 نفر (35/4%) و مری با تعداد 169نفر(13/5%) می باشد. 61/8 درصد موارد (801نفر) در جنس مذکر و گروه سنی 80-70 سال با 387 مورد (30/8%) با بیشترین آمار 1/77 درصد موارد از لحاظ محل سکونت ساکن شهر مشاهده شده است. میانگین سن ابتلا در زمان تشخیص 69 سال برآورد شده است. میزان بروز استاندارد شده سنی سرطان های گوارش بین سال های 1390-1385 به ترتیب در جنس مذکر و مونث 141/04 و 73/39 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    شناسایی عوامل موثر و پیشگیری از سرطانهای دستگاه گوارش در استان مرکزی ضرورت دارد. باید برنامه های آموزش مربوط به پیشگیری از این سرطان در افراد در معرض خطر ارائه گردد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، سرطان، دستگاه گوارش، استان مرکزی، ایران
  • محمود مباشری*، سلیمان خیری، سیف الله برجیان بروجنی، سیف الله بخشی، برزو خالدی فر صفحه 28
    مقدمه و هدف
    این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر ادامه تحصیل فارغ التحصیلان کاردانی رشته های بهداشت انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی پرونده آموزشی کلیه فارغ التحصیلان رشته های بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از سال 1365 تا سال 1386 بررسی و با استفاده از چک لیست محقق ساخته و تماس تلفنی با افراد اطلاعات جمع آوری گردید. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و بر اساس مدل رگرسیون کاکس تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    از 398 فارغ التحصیل کاردانی بهداشت 140 نفر(35/2%) مرد و بقیه زن بودند. سن فارغ التحصیلان بین 20 تا 39 با میانگین 22.2 ± 2.25 سال بود. 206 نفر (51/8%) به مقطع بالاتر راه یافته بودند. بر اساس مدل رگرسیون کاکس، عواملی چون سن، جنس، وضعیت تاهل، محل سکونت و معدل دانشگاه از عوامل اصلی موثر بر ادامه تحصیل بودند و سایر عوامل همچون رشته تحصیلی، دوره تحصیلی و معدل دیپلم تاثیری بر شانس ورود به مقطع بالاتر نداشتند.
    نتیجه گیری
    عوامل موثر بر ادامه تحصیل باید به صورت یک مجموعه دیده شود تا قبل از افزایش سن و ایجاد مشغله های دیگر در زندگی افراد، زمینه برای ادامه تحصیل فراهم گردد.
    کلیدواژگان: ادامه تحصیل، دانشجویان، عوامل موثر، مدل رگرسیون کاکس
  • اسماعیل زارعی، ولی سرسنگی*، حسین فلاح، سمیراسادات میری، ا کرم سادات مرتضوی، مهری اسلام پناه صفحه 32
    مقدمه و هدف
    در دنیای امروزی خطرات و ریسک های مرتبط با آنها بسیار متنوع اند و اغلب شدت آنها به حدی بالاست که در عمل امکان جبران پیامدهای حاصله غیر ممکن است. ارزیابی ریسک یک روش منطقی برای بررسی خطرات می باشد که به شناسایی خطرات و پیامدهای بالقوه آنها روی افراد، مواد، تجهیزات و محیط می پردازد. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک واحدهای مختلف شرکت جهان ترمز با استفاده از روش فرانک - مورگان بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی در سال 92 در12 واحد شرکت جهان ترمز انجام شد. در این مطالعه با استفاده از چک لیست های خطر و کنترل، نمره خطرات و نمره کنترل های موجود شناسایی شد و سپس با محاسبه کل سرمایه در معرض خطر و ریسک کلی، مقایسه نهایی صورت گرفت.
    نتایج
    طبق بررسی های انجام شده، بیشترین و کمترین نمره خطر به ترتیب به واحد میکس (215) و انبار میانی(87) و بیشترین و کمترین نمره کنترل نیز به ترتیب به واحد پروفرم(234) و انبار میانی(164) تعلق گرفت. همچنین بالاترین و پایین ترین نمره شاخص ریسک نیز به ترتیب مربوط به واحد برش(88) و انبار میانی(10-) بود. در نهایت سالن بسته بندی بالاترین ریسک کلی را به خود اختصاص داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه واحد بسته بندی دارای بالاترین شاخص کلی ریسک می باشد این واحد دارای اولویت در اقدامات کنترلی است.
    کلیدواژگان: ریسک، ارزیابی ریسک، روش فرانک - مورگان
  • ا کرم جعفری رودبندی، اکرم کریمی، حسین مردی*، فرشاد ندری، حامد ندری صفحه 38
    مقدمه و هدف
    هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع اختلالات اسکلتی -عضلانی در معرقکاران شهر کرمان و ارزیابی وضعیت بدنی آنها در حین کار می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی پس از استعلام از اداره میراث فرهنگی کرمان پرسشنامه نوردیک برای 26 معرق کار تکمیل شد. معرقکاری پس از آنالیز سلسه مراتبی حرفه معرقکاری با استفاده از روش آنالیز پوسچر ART که یک روش ارزیابی برای فعالیت های تکراری است، اقدام به ارزیابی وضعیت بدنی معرق کاران شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 آنالیز گردید.
    نتایج
    در این مطالعه 18مرد (69/2%) و 8 زن(30/8) معرقکار کار با میانگین سنی11 32/9 سال، میانگین سابقه کار 11/9 سال و میانگین تعداد ساعات کار در روز 6/6 ساعت شرکت داشتند. بیشترین شیوع اختلالات را طی 12 ماه گذشته به ترتیب در گردن 66/7% و قسمت فوقانی پشت 63/2 %، یافته شد.
    امتیاز ریسک محاسبه شده برای دست راست و چپ بدن در حرفه معرق کاری برابر نبوده و امتیاز ریسک دست راست در کلیه وظایف، نسبت به امتیاز ریسک دست چپ بالاتر بوده است و نتایج با نتایج حاصل از پرسشنامه نوردیک همخوانی دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج ارزیابی پوسچر نشان از وخیم بودن شرایط بدنی دست راست نسبت به دست چپ است و نتایج روش ART تائید کننده نتایج پرسشنامه نوردیک میباشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی پوسچر، ART، ارزیابی وظایف تکراری، پرسشنامه نوردیک، اختلالات اسکلتی - عضلانی، معرقکاران
  • نسرین استاد نوروزی، مهدی ذکایی، ژیان خرمدل، فرناز زندوکیلی* صفحه 44
    مقدمه و هدف
    بارداری ناخواسته با افزایش سقط عمدی، زایمان زودرس و وزن کم موقع تولد همراه است و همچنین عوارض روانی اجتماعی اقتصادی و بهداشتی برای زنان و خانواده ها ایجاد می کند و یکی از مشکلات مهم بهداشت عمومی محسوب می شود، لذا این مطالعه با هدف بررسی عوامل مرتبط با حاملگی ناخواسته در بین زنان استان کردستان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی تعداد 1134 نفر شرکت داشتند. در هر شهرستان از بیمارستانهای دارای زایشگاه و هم چنین از مراکز تسهیلات زایمانی نمونه گیری نسبتی انجام شد. داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS 11.5 و تست های آماری کای دو و رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    نتایج
    در تحلیل تک متغیره بین سن (P<0.001)، سطح تحصیلات(P<0.001)، سطح تحصیلات همسر(P<0.003) و روش پیشگیری از بارداری(P<0.001) با حاملگی ناخواسته ارتباط معنی دار وجود داشت و بین حاملگی ناخواسته و محل سکونت(P<0.971) و شغل(P<0/55) ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد. در تجزیه و تحلیل با رگرسیون لجستیک، کسانی که سن بالاتری داشتند (P<0.001) کسانی که سطح تحصیلات پایینتری داشتند (P<0.01) حاملگی ناخواسته بیشتری داشتند.
    نتیجه گیری
    سن بالا و پایین بودن سطح تحصیلات با وقوع حاملگی ناخواسته ارتباط داشتند لذا لزوم بالابردن سطح آگاهی و دادن آموزش های مناسب به زنان و همسرانشان با برنامه های گسترده تر و همه جانبه تر وجود دارد.
    کلیدواژگان: حاملگی ناخواسته، تنظیم خانواده، روش پیشگیری از بارداری
  • احسان علی آبادی، اسماعیل مویدی*، جمشید جمالی صفحه 50
    مقدمه و هدف
    کشیدن دندانها به هر دلیلی که باشد تاثیرات منفی در روح و روان انسان می گذارد. به علاوه اختلالاتی در جویدن غذا، شکل ظاهری و تکلم بوجود میآورد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط فراوانی بیرون آوردن دندان های دائمی در دانشکده دندانپزشکی و درمانگاه های سطح شهر شیراز در سال1392 با دلایل کشیدن دندان است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی، بر روی 800 بیمار و روش نمونه گیری تصادفی از میان مراجعه کنندگان به درمانگاه های دندانپزشکی شهر شیراز، انجام گرفت. اطلاعاتی همچون جنس، سن، میزان تحصیلات، علت اصلی در آوردن دندان(پوسیدگی، بیماری پریودنتال، پروتز، نهفتگی، ارتودنسی و خواست بیمار) و همچنین نوع دندان در برگه ای گردآوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزارSPSS18 و با آزمون مجذور کای انجام گرفت.
    نتایج
    پوسیدگی(0/25%)، ترکیب مشکل پریودنتال و پوسیدگی(19/8%) و تقاضای مریض(11/2%) شایعترین علل بیرون آوردن دندان بودند. آزمون کای دو نشان داد بطور کلی بین علت کشیدن دندان و جنسیت ارتباط معنادار آماری وجود ندارد (p=0.358). نتایج نشان داد که علل کشیدن دندان با سطح تحصیلات بیماران ارتباط معنادار آماری دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج بررسی صورت گرفته نشان داد که بیشتر دندان ها به دلیل پوسیدگی بیرون آورده شده اند که این امر نشاندهنده ی عدم برنامه های پیشگیری منظم و معاینه های دوره ای است.
    کلیدواژگان: کشیدن دندان، پوسیدگی، شیوع، شیراز
|
  • Gholamreza Mohammadi, Ali Kavosi*, Yasra Raziani, Ali Mohammad Parvinian Nasab Page 10
    Background And Aims
    Rhinocerebral mucormycosis is an aggressive fungal disease that involves the nose, par nasal sinuses, orbit and central nervous system. It may rapidly be fatal. The major route of infection is inhalation. This infection usually occurs secondary to immune suppression, diabetic ketoacidosis, and prolonged use of antibiotics, steroids, etc.Case report: We presented two cases of rhino cerebral mucormycosis with same presentation. Both patients had underlying disease (diabetes or immune deficiency). The symptoms began including colds and sinusitis and was accompanied by pain and swelling in face. Smear of necrotic tissue showed branching nonseptated mycelium in favor of mucosal. These patients were treated Included Medical therapy with amphotericin-B and surgical treatment was undertaken to drain the sinuses.
    Conclusions
    The diagnosis of rhino cerebral mucormycosis should be considered in the hospital indiabetic patients. Early diagnosis and treatment, treatment of the underlying disease are crucial factors leading to a good outcome.
    Keywords: Mucormycosis, Rhinocerebral, Amphotericin, B, Underlying disease, Diabetes
  • Morteza Ghasemi, Rahmat Alah Jadidi*, Mohsen Shamsi, Fatemeh Alian Fini Page 14
    Introduction and
    Aims
    The study examined the effect of health education on student's awareness, attitudes and sense of danger about the prevention of new-born diseases.
    Methods
    This is a quasi-experimental study that carried out among 160 students about AIDS and 156 students (from 18000 students) about hepatitis B and C through a multi-stage sampling procedure. Instrument for data gathering was a self-designed questionnaire on the basis of the goals of the study. Content validity was confirmed by expert group and reliability had been measured by Cornbrash’s alpha of about 80%. Questionnaire with 40 questions that once before training and once after training were distributed among students. The obtained data was analyzed by spss16 software and MC Nemar & Wilcoxon test.
    Results
    Results showed that in this study mean of high risk behavior about new-born diseases is 14.5±4.2 with maximum33 and minimum 2. There was a significant difference between student's knowledge and attitudes about the prevention of AIDS before and after training (P<0.001). In this way the knowledge about transmission in crowded places between step capture (before and after) was not significantly different (P =0.12). There was a significant difference between attitudes and feelings of students at risk for disease prevention of hepatitis B and hepatitis C before and after training (P<0.001).
    Conclusion
    With attention to the impact of education on preventing cases of new-born diseases in students and young people, establishing culture with continuous use of the training process is required which can fill the gap between health information and health practices.
    Keywords: AIDS, Education, Hepatitis, New, born disease, Prevention
  • Amir Almasi, Mohsen Shamsi*, Babakeshrati, Razieh Farzam, Kobra Alimoradi, Leiyla Rahmati Page 22
    Introduction and
    Aims
    Cancer is the third leading cause of death after Coronary Artery Disease and accidents in Iran. This Research has been carried out to Study the epidemiology of gastrointestinal cancers (Stomach, esophageal, colorectal) in Markazi province during 2005-2010.
    Methods
    This is an analytical cross-sectional study that was carried out on cancer registry data collected from Markazi province between 2005-2010 years. Cancer incidence adjusted based on the age structure and agespecific incidence rates were calculated.
    Results
    Most statistics on the Morbidity of gastric cancers in the study was 642 patients (51.2) that associated with gastric cancer and after which the CRC 444(35.4%) patients and esophageal numbers of 169 (13.5%) patients. in this study 61.8 % (801 patients) of cases in the age group 80-70 years,male, 387 cases (30.8%) and the highest 77.1% living in urban areas has been observed in terms of location. mean age at estimated time of diagnosis was 69 years. Rates age standardized incidence of digestive cancers in males and female was 141.04 and 73.39 respectively.
    Conclusion
    Identification of risk factors and prevention of gastrointestinal cancers in Markazi province is required. Training programs related to the prevention of cancer in people at high risk should be presented.
    Keywords: Epidemiology, Cancer, Gastrointestinal, Markazi province, Epidemiology
  • Mahmoud Mobasheri*, Soleyman Kheiri, Seyfollah Borjian Borujeni, Seyfollah Bakhshi, Borzo Khaledifar Page 28
    Introduction and
    Aims
    The present study tries to investigate factors influencing continuing studies among graduates of associate of health sciences, Shahrekord University of Medical Sciences (SKUMS).
    Methods
    For this descriptive-analytical study, educational profiles of all health graduates of SKUMS between 1986- 2005 were examined and the data was gathered through a researcher-developed checklist and also phone calls. Data analysis was performed by SPSS 16 using Cox regression.
    Results
    From 398 respondents of the study with a mean age of 22.2 ± 2.25 (range: 20-39), 140 (35.2%) were male and remaining were female. Generally, 206 (51.8%) graduates had been entered to higher education. According to Cox regression, some factors, e.g. age, gender, marital status, residency, and GPA of associate of health sciences, were significantly effective on continuing studies and some others including associate course of study, course period, and diploma GPA had no significant effect on the chance of entrance to higher education levels.
    Conclusion
    Growing older, one gradually enters other living arenas like marriage, making continuing studies marginalized. Therefore, it could be assumed that the factors influencing continuing studies should be considered a whole, i.e., the circumstances should be prepared to facilitate continuing studies before growing older and facing consequent life issues.
    Keywords: Continuing studies, students, influencing factors, Cox regression model
  • Vali Sarsangi, Esmail Zarei, Hossein Fallah, Abdolaah Gholami, Samira Miri, Akram Mortazavi, Azizolah Rahimi Zadeh Page 32
    Introduction and
    Aims
    In today's world hazard and related risks are vary and most severity of them are so high that it is practically impossible to compensate for the resulting consequences. Risk assessment is a logical method to evaluate the hazards that discus to detect hazards and their potential impact on people, materials, equipment and the environment. The aim of this study was to identify hazards and assess the risks of different units of the Jahantormoz Company using the Frank – Morgan method.
    Methods
    This Descriptive study was conducted at 12 unit of Jahantormoz manufacture in 2013. In this study, hazards and exist controls was identified by using hazard detection and control checklist then final comparison was conducted by calculating the total investment at risk and the overall risk.
    Results
    According to surveys conducted the highest and lowest hazard scores respectively were obtained from mix (215) and Central warehouse (87) units and highest and lowest control scores respectively were obtained from Perform (234) and Central warehouse (164) units. Also, highest and lowest Risk index respectively were obtained from Cutting unit (88) and central warehouse (-10) units. Finally, Packaging was dedicated highest overall risk index.
    Conclusion
    Considering that the packaging unit has the highest overall risk index, this unit has priority in control and required controlling measures should be performed.
    Keywords: Risk, Risk assessment, Frank, Morgan method
  • Akram Jafari Roodbandi, Akram Karimi, Farshad Nadri, Hamed Nadri, Hossein Mardi* Page 38
    Introduction and
    Aims
    The workers of mosaic art are susceptible to musculoskelet al disorders due to various risk factors including body posture during work, repetition of movement, old and sometimes non-ergonomic tools. The aims of this study were estimating the prevalence of musculoskelet al disorder and assessment of body posture of workers in the mosaic workers in Kerman.
    Methods
    In this study, calling out Kerman Office of Cultural Heritage, 16 mosaic workshops and 32 mosaic workers were selected. Standardized Nordic questionnaire were completed for 26 mosaic worker. Using hierarchical task analysis, task of the mosaic profession were analyzed. After using ART posture analysis method for assessment of repetitive task, body posture of worker were used. Data were analyzed by SPSS version 18.
    Results
    In this study, 18 (69.2%) males and 8 (30.8%) female were selected The mean of age (year), work experience (year) and working hours per day (hours) were subsequently 6.6, 32.9 and 11.9, respectively The highest prevalence of musculoskelet al disorders during the past 12 months was in neck with a prevalence of (66.7%), upper back with prevalence of (63.2%). The results of the ART assessment method showed that, calculated risk scores for right and left hands in the mosaic career were not equal. And risk scores in all right hand's functions was higher than left hand's ones, that these results are consistent with the results of the Nordic questionnaire.
    Conclusion
    The results of posture assessment indicated that body condition of right hand were more critical than left ones, and results of ART method confirm the Nordic questionnaire results.
    Keywords: Posture assessment, ART, Repetitive task assessment, Nordic questionnaire, musculoskelet al disorders, Mosaic art
  • Nasrin Ostadnoroozi, Mehdi Zokaii, Zhian Khoramdel, Farnaz Zandvakili* Page 44
    Introduction and
    Aims
    Unwanted pregnancy is associated with induced abortion, Preterm birth and Low birth weight. Also produce Psychosocial, economic and health consequences for women and families and is considered as an important problem of Public health. Therefore this study had been conducted with the aim of investigate the prevalence of unwanted pregnancy and factors related with among women in Kurdistan.
    Methods
    In this sectional study, 1134 person participated. In every city sampling ratio had been done in Maternity hospitals and other obstetric facility centers. Required data collected by interviews. Information analyzed by using SPSS 11.5 software, Chi-square statistic test and Logistic Regression.
    Results
    A significant relationship was found between unwanted pregnancy with age (P<0.001), education levels (P<0.001), Education levels of spouse (P= 0.003) and methods of contraception (P 0.001). And There was no significant association with unwanted pregnancy with habitat (P<0.971) and job (P= 0.55). In Analyzing by Logistic Regression, Those who were older (P =0.001) and those who had lower education (P= 0.01), being involved in Unwanted pregnancy more. Thus, there is need to raise awareness and give proper training to women and their partners with broader and more comprehensive programs.
    Conclusion
    Older age and lower educational levels were associated with unwanted pregnancy. Therefore, we need a broader program to raise awareness among women and their partners.
    Keywords: Unwanted pregnancy, family planning, contraceptive methods
  • Ehsan Aliabadi, Esmaeel Moayedie*, Jamshid Jamali Page 50
    Introduction and
    Aims
    Tooth extraction done for any reasons has negative effect on humans psychological aspect. more ever extraction cause disorder in mastication, atheistic and speaking. The aim of this research is to study the relation frequency of extracting permanent with the reasons of it in dental clinics and Shiraz dental school in 1392 in Shiraz.
    Methods
    This cross-sectional study has targeted 800 patients whose 2110 teeth were removed using simple sampling method among those referred to dental clinics in Shiraz. Information such as gender, age, educational level, the main cause of the tooth removal (Tooth decay, periodontal disease, prostheses, orthodontics, and also patient’s desire to do so) and type of tooth were collected. Data analysis was performed using SPSS18 software and used chi-square test and logistic regression.
    Results
    Caries (25%), a combination of decay and periodontal problems (19.8 %), Patient’s request (11.2%) were the most common causes of tooth removal. Chi-square test showed no significant correlation between the tooth and Gender (p=0.358;χ2=11.72). Chi-square test showed a statically significant correlation between patients’ level of education and the tooth extraction.
    Conclusion
    Based on the results, most of the teeth were extracted due to decay and a combination of decay and periodontal problems or patients’ request considering the fact that they could be preserved which shows the need for increasing preventive programs and further periodic examination.
    Keywords: Extraction, Caries, Prevalence